Cum să deschizi un deposit bancar în Germania

scris de
Design ohne Titel kompressed

Deschiderea unui cont de investiții, așa zisul Aktiendepot,  este primul pas pentru oricine dorește să investească în acțiuni sau alte active în Germania.
Fie că ești un începător în lumea  bursei sau cineva care dorește să-și diversifice strategia de investiții, deschiderea unui deposit bancar este un proces esențial pe care trebuie să îl înțelegi.
În acest articol, te voi ghida prin pașii necesari, îți voi explica la ce să fii atent și îți voi oferi sfaturi pentru a profita la maxim de noul tău depozit.

Pasul 1: Alegerea brokerului potrivit

Compară ofertele

Există mulți brokeri în Germania și cu siguranță și în România sau în țara în care te afli în acest moment.
De la bănci tradiționale la brokeri online. Fiecare are avantajele și dezavantajele lui, în funcție de taxe, serviciul pentru clienți, produsele oferite și platformele de tranzacționare.
Utilizează portalurile de comparație pentru a verifica condițiile oferite de fiecare și pentru a găsi brokerul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Atenție la taxe

Taxele pot avea un impact semnificativ asupra randamentului tău. Prin urmare, este important să fii atent la structura de costuri a brokerului, inclusiv taxele de administrare a contului, comisioanele pe comandă și posibile costuri suplimentare, cum ar fi taxele pentru distribuirea dividendelor sau utilizarea platformelor de tranzacționare.

Verifică ofertele

Asigură-te că brokerul oferă produsele pe care dorești să le tranzacționezi. Unii brokeri se specializează pe anumite piețe sau produse, cum ar fi ETF-urile, în timp ce alții oferă o gamă largă de opțiuni.

Pasul 2: Deschiderea contului

Odată ce ai ales un broker, poți începe procesul de aplicare. Acest lucru se poate face online, pe site-ul brokerului, sau, în unele cazuri, într-o sucursală. Va trebui să furnizezi informații personale, detalii financiare și experiența ta în investiții.

 

Legitimare

În Germania, este necesar să îți confirmi identitatea înainte de a putea deschide un cont de investiții. Acest lucru se face de obicei prin procedura PostIdent, la un oficiu poștal, sau online, prin procedura VideoIdent, unde te identifici prin intermediul unei camere web.

 

Cererea de deschidere a contului

Completează cu atenție cererea de deschidere a contului. Aceasta conține informații importante despre profilul tău de investiții și ajută brokerul să determine produsele și serviciile care ți se potrivesc.

Pasul 3: Prima depunere și investiție

Înainte de a putea începe tranzacționarea, va trebui să depui bani în contul de lichidități al contului tău de investiții. Acest lucru se poate face printr-o transfer bancar de pe contul tău curent.

 

Alege prima ta investiție

Informează-te despre diferitele opțiuni de investiții și gândește-te la strategia care se potrivește cel mai bine obiectivelor și toleranței tale la risc.
Novicii pot începe cu ETF-uri pe indici largi, care oferă o bună oportunitate de a reduce riscurile.

Aici găsești un articol detaliat despre ETF-uri.

 

Cumpără prima ta acțiune sau ETF

Odată ce banii au ajuns în contul tău de lichidități, poți plasa prima comandă. Folosește platforma de tranzacționare a brokerului tău pentru a căuta valorile respective activele dorite și pentru a crea o ordine de cumpărare.

Poți deasemenea să setezi un plan de investiție automat (Sparplan), banii fiind retrași din contul tău bancar actual.

Sfaturi pentru un start de succes

  • Educație continuă: Utilizează resursele și ofertele educaționale ale brokerului tău pentru a învăța mai multe despre piețele financiare și strategiile de investiții. Sau mai ușor de atât, folosește-te de chiri-cash.com.
  • Începe cu sume mici: Începe cu sume mici pentru a acumula experiență înainte de a face investiții mai mari.
  • Diversificare: Investește în diferite clase de active și piețe pentru a reduce riscul.
  • Perspectivă pe termen lung: Fii răbdător și evită tranzacțiile impulsive bazate pe fluctuațiile pe termen scurt ale pieței.

Îți urez succes

Deschiderea unui cont de investiții – Aktiendepot este un pas emoționant pe drumul tău spre a deveni investitor.
Cu pregătirea adecvată și o înțelegere clară a proceselor, poți face o alegere informată care să corespundă obiectivelor tale financiare. Amintește-ți, investițiile sunt un maraton, nu un sprint. Succes!